УВАГА! ЗАХІД

   Кожну хвилину у країнах усього світу відбувається безліч подій, які вимагають переливання крові. Можна сказати без перебільшення, що кожна порція донорської крові необхідна для порятунку чийогось життя.  Кров, як тканина людини, є цінним і дефіцитним ресурсом. Її, як лікувальний засіб, нічим замінити не можна.

 Завдання служби крові і полягає в тому, щоб забезпечити достатній запас компонентів крові. Але вони мають обмежений термін зберігання, тому донори потрібні постійно.

  У нашій країні чимало відважних і відповідальних людей, готових допомогти в скрутну хвилину іншим, які потрапили в біду, поділившись своєю кров'ю. Йдеться про ситуації, коли при її відсутності життя людини опиняється під загрозою. Щороку в цій гуманній процедурі по Україні беруть участь сотні тисяч людей.

  Добре організована служба переливання крові є неодмінною умовою безпечного і ефективного використання крові та її продуктів з відповідною якістю. Загальний своєчасний доступ до безпечних продуктів донорської крові гарантованої якості і ефективності та оптимальне їх клінічне використання мають істотне значення для зміцнення системи охорони здоров’я України.

 Проблеми організації донорства крові в Запорізькій області, підсумки роботи служби крові за 2018 рік, основні напрямки її  реорганізації в світлі Стратегії розвитку національної системи крові, будуть розглядатися на нараді-семінарі керівників служби крові області 21 лютого 2019 року у приміщенні КУ «Запорізька обласна станція  переливання крові» ЗОР (м. Запоріжжя, вул. Леоніда Жаботинського (Правди), 32.

Початок заходу о 09.30