Церемонія передачі каталогу обладнання по Проекту модернізації медичного обладнання у Запорізькому обласному протитуберкульозному клінічному диспансері в межах Програми безпеки людини «КУСАНОНЕ» Уряду Японії

 DSC0520930 жовтня 2019 року в приміщенні Запорізького обласного протитуберкульозного клінічного диспансеру за участю заступника голови дипломатичної місії, Міністра-Радника Посольства Японії в Україні пана ОЦУКА Кадзуя та представників Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації відбулася урочиста церемонія передачі каталогу медичного обладнання, закупленого по програмі підтримки людської безпеки КУСАНОНЕ Уряду Японії, представникам громади та закладу в особі головного лікаря - генерального директора Тищенко Олександра.

  В 2017 Уряд Японії надав фінансову допомогу у розмірі 57 954 доларів США для модернізації медичного обладнання у диспансері. У співпраці із Запорізьким обласним благодійним фондом «Щаслива дитина» лікарні було передано відео-бронхоскоп та п’ять медичних мікроскопів для лабораторних аналізів.

 Починаючи з 2002 року в Україні в межах програми КУСАНОНЕ реалізовано 138 проектів на суму понад 9,79 млн. дол. США у галузях охорони здоров’я, освіти, соціального добробуту тощо. Зокрема, в Запорізькій області було реалізовано три медичні проекти та один у сфері освіти на загальну суму 293,549 доларів США.

  Пан ОЦУКА Кадзуя відвідав бактеріологічний відділ клініко-діагностичної лабораторії та ендоскопічний кабінет закладу, де ознайомився з роботою придбаного медичного обладнання — мікроскопи OlympusСХ 21 LED та відеобронхоскоп Olympus Р-150, поспілкувався з працівниками, які працюють на даному обладнанні.