Візит представників проекту РАТН «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні»

images сж05 грудня в рамках ознайомчого візиту представники проекту РАТН «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» відвідали КУ «Запорізький обласний протитуберкульозний клінічний диспансер» ЗОР за участю експертів з фтизіатрії та сімейної медицини  Департаменту охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації Михайлової Аделіни та Демиденко Ірини.

 В.о. директора проекту Ольга Павлова разом з Тетяною Барнард, програмним менеджером (ТБ та інфекційні хвороби), USAID RegionalMissiontoUkraine, координаторами Оленою Павленко, Оленою Дюжевою, Тамарою Іваненко, Оксаною Сметаніною  ознайомили керівництво закладу з запланованими напрямками проектної діяльності в Запорізькій області.

06 грудня представники проекту зустрілися з адміністрацією КП «Дніпрорудненська міська лікарня Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області» та  КНП «Василівський центр первинної медико-санітарної допомоги» ВРР ЗО.

В ході візиту здійснено вивчення потреб області у покращенні доступу до протитуберкульозних медичних послуг, а саме, до активного виявлення випадків, комплексної діагностики, якісного лікування і надання послуг, орієнтованих на потреби пацієнта, координації зусиль на всіх рівнях системи охорони здоров’я та громади.

Міжнародна організація РАТН зацікавлена в партнерах для реалізації нового п’ятирічного проекту. Один з партнерів в Запорізькій області – Департамент охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації.

До проекту РАТН «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» залучено 12 областей України з найвищими показниками захворюваності на туберкульоз, хіміорезистентний туберкульоз та ко-інфекцію ТБ/ВІЛ. Діяльність проекту направлена на зменшення тягаря туберкульозу в Україні шляхом профілактики, раннього виявлення захворювання та належного лікування хворих. Завданнями проекту є розбудувати потенціал медичних, соціальних служб, провести навчання персоналу для надання повного пакету послуг з лікування та профілактики ТБ в Україні;  покращити раннє виявлення та діагностику ТБ; удосконалити всі складові системи ведення випадку ТБ, ХР ТБ та ТБ/ВІЛ, покращити якість лікування хворих; підтримка спільнот у здійсненні адвокації для боротьби з ТБ та подолання стигми.