У ЗАПОРІЗЬКИХ ЛІКАРНЯХ ВДОСКОНАЛЯТЬ АЛГОРИТМ ДІЙ ЩОДО РОЗСЛІДУВАННЯ ВИПАДКІВ ЗАХВОРЮВАННЯ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НА COVID-19

picture nЗаступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва провела робочу селекторну нараду з керівниками медичних закладів регіону щодо захворювання працівників медичних закладів на COVID та алгоритму дій під час проведення розслідування випадків інфікування СОVID-19  у закладах охорони здоров’я. Також у нараді взяли участь фахівці Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, Головного управління Держпраці у Запорізькій області.

 

Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації щоденно аналізується інформація щодо кількості медичних працівників, які захворіли на COVID. Проте, заклади охорони здоров’я не завжди оперативно надають актуальну інформацію.

Також учасники наради обговорили питання розслідування захворювання медиків на COVID. Захворювання медичного чи іншого працівника закладу охорони здоров’я на коронавірусну хворобу внаслідок контакту з інфікованим пацієнтом, матеріалами чи переносниками захворювань під час виконання посадових обов’язків внесено до переліку професійних захворювань і вважається нещасним випадком на виробництві. На сьогодні темпи розслідування таких випадків затягуються, у більшості випадків не закриті акти розслідування через проблему у визначенні місця захворювання – на роботі чи у побуті.

-  У кожному медичному закладі є відповідальні особи за подання інформації, тому я наголошую, що всі дані мають бути верифіковані та узгоджені. Цей процес мають контролювати головні лікарі. Також у нас є тимчасовий регламент взаємодії під час проведення розслідування лабораторно підтверджених випадків інфікування на СОVID-19. Ми будемо вдосконалювати алгоритм співпраці. На сьогодні маємо діючий регламент та недостатню відповідальність керівників медичних закладів. Тому обласна влада буде контролювати, як ця робота проводиться на територіях. Продемонструйте, будь-ласка, динаміку процесу – це наша спільна відповідальність!, - звернулася до керівників медичних закладів Олена Теряєва.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю