Розпочалася подача заявок на гранти європейської програми EU4Health

moz.newУ рамках європейської програми EU4Health стартував процес подачі заявок на грантові пропозиції для наукових та навчальних закладів, науково-дослідних інститутів, лікарень, приватних закладів і організацій, громадських та пацієнтських організацій тощо.

Програма EU4Health сприятиме інтеграції України в європейський медичний простір та посилить спроможність українських медичних закладів. Особливої актуальності участь у програмі EU4Health набуватиме для України під час відновлення системи охорони здоров’я внаслідок збройної агресії рф.

Наразі вже доступне подання на 4 грантові пропозиції, зокрема:

  • підтримка структурованого діалогу на національному або регіональному рівнях щодо державних закупівель у секторі охорони здоров'я – HERA;
  • профілактика онкологічних захворювань та неінфекційних захворювань (НІЗ);
  • профілактика НІЗ – серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та інших;
  • конкурс пропозицій для підтримки розгортання другої когорти міжпрофільної програми навчання онкології.

Термін подачі заявок – до 21 лютого 2023 року. 

Загальний бюджет програми на 2021-2027 роки становить 5,3 млрд євро. Отримувати фінансування на проєкти покращення охорони здоров’я зможуть органи державної влади, неурядові організації, малий і середній бізнес на рівних умовах, як і їхні колеги з країн-членів ЄС, Норвегії та Ісландії. 

Україна стала повноправним учасником програми EU4Health у липні цього року. Ця угода дає Україні право скористатися фінансуванням ЄС у галузі охорони здоров'я, що дасть можливість підтримати українську систему охорони здоров'я і відреагувати на невідкладні потреби, а також сприятиме відновленню країни у довгостроковій перспективі.

Ознайомитися з детальним переліком грантових пропозицій можна за посиланням.

Контактна особа з питань реалізації програми EU4Health – Ганна Щетиніна (email: h.shchetynina@phc.org.ua). 

Нагадаємо, напередодні МОЗ подало заявки на участь у прямих грантах  (спільної дії) для державних установ ЄС за низкою стратегічних напрямів в охороні здоров’я.

 

Пресцентр МОЗ України