18-20 жовтня поточного року у м. Київ відбувся тренінг «Основи моніторингу та оцінки»

IMG 20171018 102104

18-20 жовтня поточного року у м. Київ відбувся тренінг «Основи моніторингу та оцінки (далі - МіО)» у рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку інвестиційного проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», організаторами якого виступили МОЗ України спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку за технічної підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я».

У заході приймали участь представники Світового банку, МБФ «Альянс громадського здоров’я», консультанти проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», незалежні дослідники, регіональні керівники з питань охорони здоров’я облдержадміністрацій, консультанти з управління регіональних субпроектів, фахівці з моніторингу і оцінювання. Запорізьку область представляли директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Клименко Вікторія та консультант з комунікаційних технологій Демиденко Надія.

Мета тренінгу полягала у посиленні кадрового потенціалу МОЗ України та структурних підрозділів з питань охорони здоров’я облдержадміністрацій для оптимізації управлінської діяльності у рамках проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Впродовж трьох днів тренінгу учасники були ознайомлені із системою МіО як складовою управлінської діяльності, навчилися основним методам МіО та отримали навички зі збору, оцінки та використання даних МіО. Особливу увагу було звернено на забезпечення якості даних як важливого компоненту сталості системи МіО.

Учасники змогли продемонструвати засвоєні знання зі застосування системи МіО під час практичної вправи: складання оцінки виконання проекту з реформи підвищення ефективного використання ресурсів громадського здоров’я у своїх регіонах. В обговорені презентацій за результатами вправи приймали участь всі учасники тренінгу, знаходячи нові рішення для більш ефективного використання ресурсів.

За результатами тренінгу учасники погодилися, що відкриті дискусії та обговорення, можливість обміну досвідом, виконання та детальний розбір практичних вправ з тренерами дуже корисні для результативної роботи всіх субпроектів.

IMG 20171018 115653IMG 20171018 115704IMG 20171018 130952IMG 20171020 130109 1