День білої квітки

24 березня 2018 року в місті Запоріжжя відбулася акція «День білої квітки», організаторами якої виступили КУ «Запорізький обласний клінічний протитуберкульозний диспансер» ЗОР, благодійна організація «100 відсотків життя Запоріжжя» та Запорізька обласна організація товариства Червоного Хреста України. Захід відбувся в межах місячника до Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз і спрямований на об’єднання всього суспільства заради однієї мети - ліквідації туберкульозу.

 Значна частина хворих на туберкульоз - це звичайні громадяни України, серед яких лікарі, вчителі, бізнесмени, політики, студенти тощо. Тобто в умовах напруженої епідеміологічної ситуації з туберкульозом захворіти може кожен незалежно від соціального статусу, рівня та статку. Тому має бути настороженість щодо туберкульозу як у всього населення взагалі, так і у медичних працівників зокрема.

Під час проведення акції небайдужим громадянам міста дарували паперові білі ромашки - як символ чистих легень. Медичні фахівці та волонтери Червоного Хреста України розповсюджували санітарно-просвітницьку літературу щодо профілактики туберкульозу. І на завершення заходу червоним світлом була підсвічена будівля в центрі міста, символізуючи єднання всього суспільства, спрямованого на подолання цієї соціальної хвороби, масштаби якої загрожують здоров’ю нації.

Бережіть себе!